Perro De Aqua Espanol

ESPANJANVESIKOIRA - PERRO DE AQUA ESPANOL

Espanjalainen rotu, joka kuuluu FCI:n roturyhmään 8.
   

Espanjassa rotu on perinteisesti ollut kalastajien ja merimiesten apuri.


Uroksilla 44 - 50 cm ja nartuilla 40 - 46 cm. Korkeintaan 2 cm:n vaihtelu molempiin suuntiin on sallittua sekä uroksille että nartuille, kunhan mittasuhteet muuten ovat oikeat.
 

Uroksilla paino tulisi olla 18 - 22 kg ja nartuilla 14 - 18 kg.

Espanjanvesikoiran luonne määritellään uskolliseksi, tottelevaiseksi, iloiseksi, uutteraksi, rohkeaksi ja erittäin oppivaiseksi. Piha- ja laivavahdin ominaisuudet ovat edelleen tallella: tarvittaessa koira hälyttää haukkumalla isäntäväen paikalle. Arkuus, aggressiivisuus ja kohtuuttoman suuri puolustushalu eivät kuulu rodun toivottuihin piirteisiin.

Espanjanvesikoiran turkki poikkeaa monellakin tapaa useimpien rotujen turkeista. Rotumääritelmän mukaan näyttelyissä turkin pituuden tulee olla 3–15 cm. Lyhyenä karva on kiharaa, mutta pidempänä muodostaa nyörejä ja hylkii tehokkaasti vettä. Karva ajellaan 1-3 kertaa vuodessa. Turkin esteettinen muotoilu on näyttelykoirilta kielletty, joten leikkaaminen on yksinkertaista. Turkki saksitaan tai ajetaan trimmerillä kauttaaltaan tasaisesti lyhyeksi. Turkista ei irtoa juurikaan karvaa.

 

Turkin perushoito on helppoa: sitä ei kammata eikä harjata. Tarvittaessa koira pestään shampoolla ja kuivaukseen riittää pyyhe. Runsaan karvan kasvun takia etenkin korvakäytävät kannattaa tarkistaa usein ja nyppiä sormin pois ylimääräinen karva.

 

Yhteystiedot

Kennel Terrafina, Petra Laurila Arontie 57
25240
Hajala
0405003094 terrafinakennel@gmail.com